Љубов и Секс

3 пози кои гарантираат заеднички оргазам

3 пози кои гарантираат заеднички оргазам

Сексот не е најважната работа во една љубовна врска, но секако допринесува за квалитетот во истата. Доколку истиот се практикува редовно и на вистински начин, и двајцата партнери ќе уживаат во врската многу повеќе.

Врвот на едно сексуално уживање е оргазмот. Единствено нешто што го надминува тој момент е заедничкиот оргазам. Еве неколку пози кои можат да ве донесат до врвот заедно.

На кревет или фотелја

Жената треба да седне на работ на креветот, а стапалата да ѝ бидат на под. Мажот е клекнат пред неа и тој е оној кој го диктира темпото и силата.

На стол

Мажот седи на стол, спуштен и потпрен на задниот дел. Жената е брз него, со рацете се потпира на неговите бутови. Во оваа поза доминира жената и таа го диктира темпото на односот, додека мажот лесно ја подига и спушта држејќи ја за бедрата.

Легнат на грб

Мажот е легнат на кревет, со испружени нозе, лесно раширени. Жената е врз него и свртена е со грб кон неговото лице. Нозете на жената се свиткани во колена, а таа со дланките се потпира на градите на мажот или пак на неговите нозе. И во оваа поза, жената го контролира темпото.

извор:бркајработа.мк