Состојки:
50 дкг печурки
40 дкг шунка
3 парчиња леб
1 главица кромид
20 дкг кашкавал гауда
магдонос
вегета
бибер
3 јајца јајца
едно јајце со павлака
кори за баклава
Подготовка – Печурките се динстаат со кромидот, се додава шунката сечена на мали коцки (водата треба да испари која печурките ја пуштаат), потоа оставете сето тоа да се излади.
Тогаш додадете од мелениот кашкавал, по ваша желба до саканата количина, додадете 3 јајца, натопениот леб (средината), магдоносoт и зачините по желба.
Измешајте сè заедно. Едната кора наросете ја со масло, па ставете уште една кора а потоа од состојките, и се така додека ги потрошите состојките. Превиткајте ги во ролни и премачкајте ги со јајцето и павлаката.
извор:divianarts.mk